Welke emoties maakte onze aanpak los bij CM?

Vorige week won 'Leef', het gezondheidsmagazine van CM, de Publieksprijs tijdens de Kortom Communicatie Awards 2019. Leuk voor hen. En voor ons. Want voor concept, design en coaching klopte CM op de deur van Bold & pepper. We deden open en twee jaar later valt dit blad nog altijd bij ruim een miljoen lezers in de bus. Dat maakt ons #TROTS.

Iedere editie is een emotie. Van #DURF tot #JALOERS. Met dat concept vertaalden we succesvol de nieuwe visie van CM: géén ziekenfonds, wél een gezondheidsfonds. Een wereld van positivisme opende zich. En dat voel je in de tone of voice, het bladritme, de uitstraling en storytelling van Leef. 

Leef viel in de prijzen. En ook wij worden er regelmatig op aangesproken. Wat is de sterkte van dit magazine?

Dieter: “Het concept, een themanummer op basis van een emotie, dwingt ons elke keer om op een andere manier naar onderwerpen te kijken. We vertrekken niet vanuit de organisatie, maar vanuit de emotie en dus vanuit mensen.”

Anneleen: “Via menselijke verhalen informatie bij leden en niet-leden brengen. Dat was voor dit magazine heel belangrijk en dat hadden jullie meteen goed begrepen. Die echte personen en verhalen geven schwung aan het magazine.”

dieter herregodts

Dankzij jullie vertrekken we niet vanuit de organisatie, maar vanuit de emotie en dus vanuit mensen

Dieter Herregodts
Persverantwoordelijke CM

Zonder al te emotioneel te worden: hoe kijken jullie terug op de samenwerking met Bold & pepper?

Dieter: “Heel het traject heeft onze redactiewerking veranderd: het zorgde voor een nieuwe dynamiek. Van bij de start legden jullie de lat hoog. Naar die kwaliteit blijven we in elke editie streven."

Anneleen: "De zin uit de workshops die hier al het vaakst herhaald is: ‘Je hebt een dictator nodig op de redactievloer.’ Iemand dus die knopen doorhakt. Jullie hamerden ook terecht op het belang van titels en fotografie. Daar plukken we nu nog altijd de vruchten van. Bij alles wat we willen vertellen, denken we: welk beeld hoort daar bij."

Anneleen Vermeire

Dit magazine versterkt het imago van CM. Daar zijn we heel blij mee

Anneleen Vermeire
Hoofdredacteur CM

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds: welke rol speelt 'Leef' in de herpositionering van CM?

Anneleen: “Het magazine is een kanaal om die brede visie te tonen en in de praktijk te brengen. Bij elke editie is het ook ons vertrekpunt. Kort na de lancering voerden we een lezersonderzoek via Custometer. Toen al scoorde Leef qua appreciatie beter dan de benchmark. Bovendien bleek dat het blad als product een bijdrage leverde aan het positieve imago van CM. Daar waren we natuurlijk heel blij mee."