Paardenmagazine Léquimag blaast 10 kaarsjes uit

Paardenmagazine Léquimag blaast 10 kaarsjes uit

Het gebeurt niet alle dagen dat een tijdschrift zijn tienjarige bestaan viert. Feest dus bij Léquimag, het magazine voor paardenliefhebbers dat wordt uitgegeven door Bold & pepper.

Het was een gewaagde gok: een Belgisch, Franstalig paardenmagazine op papier lanceren, net toen internet aan het opkomen was als het communicatiemiddel van de toekomst. “Wij vonden dat de paardensport die investering in papier verdiende”, zegt Christian Simonart, hoofdredacteur van Léquimag. “De afgelopen 10 jaar waren niet altijd makkelijk, maar dat maakt deze verjaardag nog specialer."

In 10 jaar tijd groeide Léquimag uit tot een echte referentie, maar ook tot een multimediamerk (magazine, website, gratis nieuwbrief, sociale media) dat bekend staat voor zijn kwaliteit.

Enkele maanden geleden onderging het magazine een heuse make-over, die de nieuwe redactionele lijn nog beter moet weerspiegelen. Hoewel Léquimag oorspronkelijk was bedoeld voor wedstrijdruiters, richt het tijdschrift zich intussen tot een veel breder publiek. In de laatste edities ligt de focus duidelijk op paardenliefhebbers in de ruime zin van het woord.

Deze tiende verjaardag mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom bezorgde Bold & pepper het nieuwe nummer een originele cover met feestelijke touch. Het nummer is verkrijgbaar via de website van het magazine: www.lequimag.be

Pascal Mageren, Editorial Project Manager
Pascal Mageren, Editorial Project Manager

Pascal Mageren

Editorial Project Manager