verbinding

#boldclan: kettingkopers

Een modern verhaal over verbinding tussen collega’s


We blijven maar tussen de coronacijfers zitten. En de enige grafieken waar wij ons in herkennen, zijn die van de groeiende platenverkoop. Janne en ik, collega’s bij Bold & pepper, voelen ons zelfs verantwoordelijk voor die vinylrevival. En dat komt zo…

 

Een jaar geleden schakelde ons communicatiebureau over naar thuiswerkmodus. Plots leerden we elkaars leefruimtes kennen. Een strak zwart-wit interieur bij de ene, rustiek met gezinsfoto’s bij de andere, rommelig bij de mijne. Nu, bij de strakke collega toonde de webcam een glimp van een plankje met platenhoezen.

Daar moest ik als medeverzamelaar iets van zeggen. Beter dan doelloos staren, was praten over muziek. “Laten we een ketting maken”, zei Janne. “Ik stuur een foto van een van mijn platen en jij linkt daar een van jou aan.” Je moet weten: hij is de art director. Meestal zegt hij me hoeveel woorden - of erger - zinnen ik moet schrappen. Dit was leuker.
 

 

Sindsdien besmetten we elkaar met labels, bands, artwork en lyrics. Aan de ketting komt net als aan die verdomde pandemie geen eind. We zijn een jaar verder en ik moet iets verzinnen op Her Revolution van Burial & Thom Yorke. Een ontdekking. Het gevolg? We gingen beiden weer platen kopen. Onze thuisverdiende centen meteen uitgeven. Hebben we toch een dure microbe te pakken.

Ah, we horen jullie al denken: geinig, een beetje puberaal ook, maar moet er niet gewerkt worden? Juist, werken. Vanop afstand. Wel: het gaat harder dan ooit, creatief zijn we op ons best. We videobellen meermaals per week. Die platen over en weer stimuleren de wisselwerking, inspireren ons. En dat terwijl telewerk de binding tussen collega’s verzwakt. Volgens de statistieken toch.


 

De ketting is ons vaccin tegen die trend. Het alternatief voor het koffiemachinegesprek op bureau, het glas dat we zouden heffen op een gewonnen pitch. Afleiding dus. Al heb ik laatst wel Work van Masters at Work in de ketting gedropt. Een white label op rood vinyl. Allemaal buiten de werkuren natuurlijk. Bestaat dat nog, buiten de uren?

 

 

 

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.