Affichecampagne abribus stad halle onthaalouders campagne

Halle zoekt
onthaalouders

Stad Halle vroeg hulp aan Bold & pepper om zelfstandige onthaalouders te vinden. Zo kon de Hallenaar een maand lang ontdekken dat kinderen onthalen met huis en hart een prachtig beroep is. En wie kan beter vertellen over de job dan 3 Halse onthaalmoeders zelf? Daarom deelden Cindy, Laura en Nele hun ervaringen via video, interviews en podcasts. Op 9 december eindigde de campagne met een live infosessie voor kandidaat-onthaalouders.
 

Wie jonge kinderen heeft die weet: onthaalouders met een plaatsje vrij zijn een zeldzaam fenomeen. Dat probleem wou stad Halle aanpakken. Schepen Louis Van Dionant: “Zelfstandige onthaalouders zijn broodnodig maar schaars. Met deze warme campagne tonen we hoe mooi dat beroep eigenlijk is. Met échte verhalen. Daarnaast laten we ook de organisaties die zelfstandige onthaalouders ondersteunen aan het woord. Zo willen we Hallenaars overtuigen om de sprong naar een nieuwe carrière te wagen.”

Hallenaars in de hoofdrol

We bouwden de campagne op rond 3 Halse onthaalouders die je verwelkomen aan hun voordeur. Dat is een vertrouwd beeld voor ouders: de onthaalmoeder die er staat als een rots in de ochtendlijke branding - warmte, vertrouwen, rust. Om dat gevoel op beeld vast te leggen, rekenden we op Hilde Lenaerts. De verspreiding verliep via abribussen, posters, sociale media en 2 trussdoeken langs een drukke invalsweg. Daarmee lokten we geïnteresseerden naar de website halle.be/onthaalouderworden, met als call to action de inschrijving voor de infoavond.

Warm onthaald

Het beroep van onthaalouder krijgt in de media de wind van voren. Dat zorgt voor een zeer negatief imago van het beroep, met extreem weinig instappers als gevolg. Een uitdaging voor Bold & pepper, dus. Project Manager Thomas Schoenmakers vertelt: “Met deze campagne wilden we die negatieve tendens doorbreken. Zelf heb ik fantastische herinneringen aan de zelfstandige onthaalmoeder waar ik de helft van m’n jeugd doorbracht (shout-out naar mama Sonia!); die passie overbrengen was het doel.” Met succes, want er waren niet minder dan 12 kandidaten die wilden horen wat de volgende stappen zijn om onthaalouder te worden. Warm onthaald, dus!

Video's, interviews en podcasts vind je hier

Campagne nodig?
Contacteer ons!

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.