Een boeiend parcours

Bold & pepper is een content marketing agency gevestigd in de omgeving van Brussel. Voor onze oorsprong moeten we teruggaan tot 1983. Het bureau werd toen opgericht onder de naam Decom (Development & communication) binnen de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM – De Standaard, Het Nieuwsblad, De Gentenaar…), later herdoopt tot Corelio en nu Mediahuis.

In 1992 waren we uitgegroeid tot een sterkhouder onder de Belgische uitgeversbedrijven. In 2000 deed de directie een managementbuy-out (MBO) en verwierf de aandelen van onze onderneming, in samenwerking met partners die durfkapitaal injecteerden.

Al die jaren bouwde ons publishingbedrijf aan een stevige reputatie, dankzij een uitmuntende service op het vlak van content. In 2016 hebben we onze aanpak opnieuw uitgevonden en uitgebreid, om onze efficiëntie nog te verhogen. Dat heeft gezorgd voor een nieuwe blik, een nieuw elan en nog meer energie die we kunnen inzetten voor het verhaal van onze klanten. Meer dan ooit leggen we nu de focus op onze kernactiviteit: content marketing. Onze rebranding tot Bold & pepper was een logische stap in die evolutie.

Van print naar digitaal

Over welke evolutie het gaat? Die van print naar digitaal. Een duidelijke trend, waarop Bold & pepper heeft geanticipeerd door zijn medewerkers op te leiden in de nieuwste technologieën.

Lezen onze klanten hun magazine nog steeds bij voorkeur op papier of verkiezen ze intussen de digitale versie? Het antwoord is duidelijk: het is geen of-ofverhaal, maar een en-enverhaal. Voor een producent of uitgever van content is het dus meer dan ooit cruciaal om zijn communicatiedragers zorgvuldig te kiezen. Hij moet immers op een relevante manier aanwezig zijn op elk van die dragers, in functie van het doelpubliek en de behoeften. 

Wij helpen onze klanten daarom niet alleen met content strategie en content creatie, maar ook bij de activatie en de promotie van hun content. De vormen zijn divers: lead optimisation, e-marketing, marketing automation, het beheer van sociale netwerken, ... Wij geloven in de kracht van content marketing: content die informeert, inspireert en rendeert. Content met de juiste toon en verspreid in de meest optimale omstandigheden. Met andere woorden, efficiënte content die smaakt naar meer. Gedurfd, gepeperd en gesmaakt.

Momenteel heeft Bold & pepper een tiental eigen werknemers. Ons interne team van project managers, journalisten, copywriters, grafici, art directors, fotografen, vertalers en media advisors wordt aangevuld met een ruim netwerk van onafhankelijke medewerkers dat we sinds 1983 gestaag hebben opgebouwd, op basis van strikte criteria voor kwaliteit en betrouwbaarheid. In binnen- en buitenland.

Een geïntegreerde visie op content

Onze project managers zijn niet alleen experts op het vlak van content marketing, ze beheersen ook meerdere talen en hebben een senior profiel. Ze werken binnen een stabiel team, in opdracht van een trouwe klantenkring.

Heel wat bedrijven en organisaties werken immers al jaren samen met Bold & pepper voor een papieren magazine. Vandaag verdient die formule nog steeds een plaats binnen het media-aanbod, maar we begeleiden onze klanten ook als ze in hun content strategie een cross-media aanbod willen opnemen, met bijvoorbeeld een blog, een elektronische nieuwsbrief, een digi-magazine, een minisite of zelfs populaire sociale netwerken als YouTube, Facebook en Twitter. 

Dat is waar Bold & pepper vandaag naar streeft: een geïntegreerde visie op inhoud, waarbij elk medium zijn eigen rol speelt en tegelijkertijd de andere media verrijkt en versterkt.

U zoekt een content marketing bureau met pit?

Maak een afspraak om uw plannen te bespreken bij een kopje koffie of thee.
Bold and pepper content marketing bureau