De kiosk van Fre header the gentlewoman

De kiosk van Fré
the gentlewoman

Over Frederic kunnen we je veel vertellen. Dat hij onze art director is. Dat hij een zwoele stem heeft. En een supersonische (denken we) computermuis. Maar bovenal: dat hij al eens graag een magazine leest. Het lichtere genre dat elke dinsdag uitkomt, laat hij links liggen. Nee, Fré gaat voor bladen met pit. Elke maand neemt hij er zo eentje mee naar kantoor. En dat inspireert. Want die bladen met pit? Die maakt hij ook bij ons! Vandaag uit de kiosk: 'the gentlewoman'.

Op het eerste gezicht, een doorsnee fashion magazine (Echt, Fré?). Luxueus papier, de eerste 50 pagina’s gevuld met advertenties. Maar daarna is duidelijk waarom het de moeite loont om verder te bladeren.

"Dit blad pretendeert niet zozeer feministisch te zijn", zegt Frederic. "Maar de vrouwen die hier in beeld komen, zijn steevast sterke vrouwen die in de kunst- en cultuurwereld hun hakschoen hebben gezet."

the gentlewoman

the gentlewoman

"Elke cover pakt uit met een iconische afbeelding van de vrouw die binnenin geïnterviewd wordt. Soms in kleur, soms in zwart-wit. Altijd een felle kleur als omkadering. Verder is de rug een opsomming van alle namen in deze editie. De vormgeving oogt daarom ook ruwer en moderner. Niet wat je meteen vrouwelijk noemt. Maar waarom eigenlijk niet?"

"Modebladen zijn historisch gezien een uitvinding van de mannenwereld. Om te tonen hoe vrouwen de aandacht van mannen kunnen trekken. Die bladen bestaan nu nog. Maar gelukkig is er ook meer en meer plaats voor content op maat van de doelgroep. Voor mij is 'the gentlewoman' dan ook een inclusief magazine. Voor vrouwen en voor alle genders."

 
the gentlewoman is een tweejaarlijks magazine, uitgegeven door het Nederlandse duo Gert Jonkers en Jop van Bennekom. Het werd in 2010 gelanceerd en wordt nog steeds door dezelfde hoofdredacteur geleid, Penny Martin.

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.