Bold zonder brokken

Met een eigenwijze stijl draagt Donald Trump de wereld in zijn handen. Maar met een gezonde dosis lef kom je ook al ver. Daarom maakten we The Bold, een krant over content en branding die toont hoe durf loont. Zonder afzettingsvrees.

Geen fake news in The Bold. Wel artikels over erectieproblemen, gegeven paarden en Benidorm bastards. Met een opwindend ontwerp én gedrukt op een larger than large formaat. “Very big”, zou de Amerikaanse president tweeten.

“Donald Trump is vandaag misschien wel de grootste lefgozer ter wereld”, zegt Ludwig Van den Meersschaut, strategisch directeur bij Bold & pepper. “En dus kwam hij al snel ter sprake in onze brainstormsessie voor The Bold. Niet als stichtend voorbeeld, wel als inspiratiebron voor het maken van een krant die wil uitdagen.”

Feller en stouter

Aan The Bold is een hoek af. Bold & pepper wil prikkelen. “Eerlijk? Tijdens de feestdagen hadden we onze buik wat vol van al die trendvoorspellingen. Dus hebben we de modegrillen van vandaag en morgen in The Bold gewoon meteen toegepast. Kijk maar naar de asymmetrische vormen in het design of het artikel over duurzame communicatie. Bovenal past deze krant bij onze identiteit en is ze in lijn met onze missie: Bold brands. Peppered content. Daarom worden we in 2020 zelf feller, stouter en herkenbaarder. The Bold is daar een gedurfd voorbeeld van.”

Zin om ook eens een groot formaat in handen te hebben? Geen probleem: