De Benidorm bastards van De Panne

Het Laatste Nieuws noemde de communicatiecampagne van Bold & pepper voor de gemeente De Panne ‘opvallend‘. De Krant van West-Vlaanderen schreef zelfs: ‘krachtige, soms choquerende slogans’.

Durven en De Panne zou je op het eerste zicht inderdaad niet met elkaar associëren. Dus deden we het toch. Met kleurrijke billboards in de straten, paginagrote advertenties in de gemeentelijke publicaties en op social media riepen we de inwoners en tweedeverblijvers van de kustgemeente op deel te nemen aan een publieksbevraging over de communicatie en het imago van De Panne.

Het resultaat van die activeringsactie?

15% van de inwoners bezocht de online enquête en zorgde zo voor gedetailleerde input. Eerder organiseerde Bold & pepper in De Panne workshops met specifieke doelgroepen zoals jeugd, senioren, lokale ondernemers, mensen uit het verenigingsleven en kansengroepen.

Communicatiebeleidsplan

Al die gegevens, indrukken en ervaringen gieten we nu in een strategisch communicatiebeleidsplan. Zullen Pannenaren binnenkort kunnen chatten met hun burgemeester of bekijken ze straks filmpjes over hun gemeente op TikTok? In de loop van 2020 weten we meer.

Bert Goessens, Editorial Project Manager
Bert Goessens, Editorial Project Manager

Bert Goessens

Editorial Project Manager