Duurzaam papier?

Uw bedrijf wil een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. U vraagt, wij draaien. Wij dragen graag ons steentje bij en helpen u met een verantwoorde papierkeuze.

U herinnert het zich nog levendig: het eerste gerecycleerde papier herkende u meteen aan het grijze uitzicht. Die tijd is voorbij. Een brochure van gerecycleerd papier ziet er identiek uit als een exemplaar geproduceerd uit nieuw papier.

Elk bedrijf doet steeds meer inspanningen voor het milieu. Enig idee welk effect uw papierkeuze heeft? Een voorbeeld met indrukwekkende cijfers… Als u 40.000 A4-magazines van 32 blz. drukt op CyclusPrint 100 gr (= 100% gerecycleerd papier), vermindert u uw milieu-impact met:

duurzaam papier

Hoe kiest u het papier dat het best aansluit bij uw verwachtingen? Omdat er ontelbare soorten bestaan in allerlei kwaliteiten en diktes, is het niet makkelijk het bos door de bomen te zien. Bold & pepper draagt duurzaamheid hoog in haar vaandel. Ze heeft de expertise in huis en begeleidt u graag in het keuzeproces.

Weetjes

PEFCTM en FSC® zijn twee bekende keurmerken. Ze houden rekening met sociale, economische en milieuaspecten en hebben betrekking op de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos.

Gebruik 100% bio-inkten voor al je drukwerken. Bio-inkten zijn onder meer gebaseerd op plantaardige bindmiddelsystemen. Hierdoor zijn ze beter afbreekbaar dan de klassieke minerale inkten, en dus beter voor het milieu.

Tips

- Labels als PEFC en FSC mogen vermeld worden als u zo’n papier gebruikt. Doe dat zeker in uw publicatie, bijvoorbeeld in de colofon van uw magazine.

- Heel wat papiersoorten zijn gebleekt. Kies ongebleekt papier. Vermijd in elk geval papier gebleekt met chloor.

Laten we duidelijk zijn: als u kiest voor gerecycleerd of gecertificeerd papier hangt daar een zeker prijskaartje aan vast. De meerkost hangt van verschillende factoren af zoals de leverancier of de hoeveelheid papier. Graag maken we de berekening voor u.

Gunther De Kegel, Production Manager
Gunther De Kegel, Production Manager

Gunther De Kegel

Production Manager