Haalt u echt alles uit uw Twitter-account?

Wie Twitter op een goede manier gebruikt, vindt er een schat aan informatie. We geven u enkele handige en praktische tips, zodat u voortaan het maximum haalt uit uw Twitter-account.

Doe de test: hoeveel tips past u al toe?

  1. Gebruik Geavanceerd zoeken, vergelijkbaar met een geavanceerde Google search. Met die functionaliteit filtert u zoekopdrachten op trefwoord, persoon, plaats en datum. Ga te werk zoals bij een klassieke zoekopdracht, klik daarna op “Meer opties” (rechts bovenaan) en dan op “Geavanceerd zoeken”.

  2. Sla uw meest voorkomende zoekopdrachten op. Handig om tijd te winnen of structuur te brengen in uw zoekopdrachten. Start de zoekopdracht, klik rechtsboven op “Meer opties” en kies voor “Deze zoekopdracht opslaan”. De bewaarde zoekopdrachten verschijnen in een scrollmenu zodra u bij een volgende zoekopdracht een woord ingeeft in de zoekbalk.

  3. Andere tip om tijd te winnen: gebruik sneltoetsen. Ze hebben hun nut bewezen! Ontdek ze door te klikken op uw profiel en “Sneltoetsen” te kiezen. U hoeft ze niet uit het hoofd te leren, onthoud gewoon de twee of drie toetsen die u het vaakst nodig hebt.

  4. Tag uw foto’s. Het aantal tekens van een tweet is beperkt, maar gelukkig bestaat er een weinig bekend trucje om de limiet van 280 tekens te omzeilen. Het volstaat om de mensen op uw foto’s te identificeren. Opgelet, dat lukt enkel als u rechtstreeks via Twitter werkt (niet via tools zoals TweetDeck of Hootsuite). Voeg een foto toe aan uw tweet, klik onder de foto op “Wie staan er op deze foto?” en geef de accountnaam in. Gebruiken met mate!

  5. Twitter biedt ook de mogelijkheid om peilingen uit te voeren. Zo leert u uw abonnees beter kennen en verhoogt u de interactiviteit. Om een peiling aan te maken, opent u een nieuwe tweet en klikt u onder het venster met 280 tekens op het ronde (laatste) icoon “Peiling toevoegen”. Vul de velden in en bepaal de duur van de peiling.

  6. Maak Twitterlijsten aan. Op die manier kunt u tweets van anderen thematisch filteren en lezen. Bijvoorbeeld: communicatie-experts, journalisten, concurrenten, vakpers, klanten, leveranciers, … Wanneer u een lijst aanmaakt, kunt u die openbaar maken (toegankelijk voor iedereen) of enkel zichtbaar voor uzelf. Om een account aan een lijst toe te voegen, klikt u op het icoon links van “volgen” (= andere acties voor deze gebruiker), daarna op “Toevoegen of verwijderen van lijsten” en kiest u de gewenste lijst of maakt u er een aan.

  7. Een tweet vastmaken aan uw profielpagina. Tweets ouder dan de laatst gepubliceerde kunt u toch bovenaan de feed op uw profielpagina laten verschijnen. Handig als u wilt dat mensen hem als eerste zien wanneer ze uw pagina bezoeken. Het kan gaan om belangrijke informatie, een opvallend artikel, een wedstrijd of elk ander onderwerp dat uw abonnees absoluut gezien moeten hebben. U hoeft enkel op de 3 puntjes te klikken onderaan uw tweet en “Vastmaken aan je profielpagina” te kiezen.

  8. Raadpleeg uw statistieken. Het bereik van uw tweets vergroten? Bekijk dan geregeld uw statistieken (via “statistieken” op uw profiel of via https://analytics.twitter.com) en analyseer de gegevens die Twitter ter beschikking stelt.

  9. Gebruik Curator als monitoring tool. Met deze tool doet u aan content curation om zo inhoud gerichter te monitoren. Een waaier van filters zorgt ervoor dat u geavanceerd kunt zoeken. Die geavanceerde zoekopdrachten kunt u bovendien opslaan om ze te automatiseren. Eens de filters opgeslagen zijn, gaat Curator automatisch op zoek naar relevante info. Heel handig om een bepaald thema te volgen, uw concurrenten in de gaten te houden of nieuwe leads te identificeren. (Link naar een (Engelstalige) tutorial: https://youtu.be/hOTGmywQtkY)

 

Artikel door Decia Immers ism Pascal Mageren

Pascal Mageren, Editorial Project Manager
Pascal Mageren, Editorial Project Manager

Pascal Mageren

Editorial Project Manager