Hoe kan ik het business model van mijn publicatie nieuw leven inblazen?

Hoe kan ik het business model van mijn publicatie nieuw leven inblazen?

Kan Bold & pepper me helpen om nieuw leven te blazen in het businessmodel van mijn publicatie? De vraag van Lingerienet was duidelijk: betere commerciële resultaten dankzij een nieuwe strategie.

Lingerienet: het business model even voorstellen

Als kleine uitgever is Matido onder meer actief in de lingeriesector. Naast het referentieblad Aphrodite voor de B2B-wereld gaf hij ook een B2C-magazine uit onder de naam Lingerienet. Door omstandigheden evolueerde het B2C-blad naar een online verhaal met weinig animo. Maar Filip Lanszweert van Matido wou er nieuw leven in blazen.

Lingerienet.be is een onafhankelijk platform dat de trends in de lingeriewereld op de voet volgt voor consumenten. Naast de website en een newsletter is Lingerienet op sociale media aanwezig. Maar was de aanpak wel juist? Klopte de strategie? Viel er niet meer te halen uit de website? En toen ontmoette Lingerienet Bold & pepper…

 

Van analyse over quickwins tot workshops en coaching op maat

Bold & pepper ging over tot de analyse van de tot dan toe gebruikte kanalen, rekening houdend met de communicatiedoelstellingen en de beoogde doelgroepen. Op basis daarvan werkte Bold & pepper vervolgens een nieuw businessmodel uit.

Om op korte termijn vooruitgang te boeken werden - met de voorgestelde strategie in het achterhoofd - een aantal quickwins geformuleerd, van redactionele aanpak tot user experience (UX) over gebruik van social media.

Tussen Lingerienet en Bold & pepper is er een hechte samenwerking. Overal waar een van beiden een opportuniteit ziet, wordt die geanalyseerd en het onderwerp wordt uitgediept in een workshop. Consultancy volledig op maat en op het door Lingerienet bepaalde ritme.

 

Activatie, ons derde peperbolletje

Om op commercieel vlak meer resultaten te boeken, is het voor Lingerienet natuurlijk belangrijk om content te produceren die relevant en interessant is voor alle stakeholders (consumenten én lingeriemerken). Maar goed, content produceren volstaat niet. U moet ze ook op de juiste manier en op de juiste kanalen kunnen activeren om doelgerichter te scoren. Dat gebeurt nu allemaal op basis van een weldoordachte strategie. En het loont, de eerste resultaten zijn er al: meer volgers, nieuwe commerciële deals, noem maar op!

 

Pascal Mageren, Editorial Project Manager
Pascal Mageren, Editorial Project Manager

Pascal Mageren

Editorial Project Manager