Nieuwe look voor tijdschrift Kom op tegen Kanker

‘Leven’, het driemaandelijkse magazine van Kom op tegen Kanker voor mensen die kanker (gehad) hebben en mensen uit hun omgeving, werd onlangs helemaal opgefrist. De vernieuwingen zijn het resultaat van een jaar evalueren, nadenken en overleggen, samen met Bold & pepper.

Vorig jaar vierde ‘Leven’ zijn 20-jarige jubileum. Tijd om het tijdschrift onder de loep te houden, vond men bij Kom op tegen Kanker. Bold & pepper werd erbij gehaald. Onze Project Manager Celine De Coster en onze Art Director Janne Geelen hielden ‘Leven’ kritisch tegen het licht, en werkten een rist suggesties uit voor verbetering en vernieuwing. Tijdens een workshop stelden we onze ideeën voor aan de redactieploeg van ‘Leven’ op de kantoren van Kom op tegen Kanker in Brussel.

Nieuwe rubrieken, moderne ‘swish’

En nu is het zover: ‘Leven’ heeft een andere look, met een nieuwe lay-out en een opgefriste inhoud. De zichtbaarste veranderingen zitten in het design: dat is luchtiger, licht en fris. De moderne ‘swish’ bijvoorbeeld zet de toon op de cover van ‘Leven’, en fungeert als verbindend grafisch element in de rest van het magazine.

Ook inhoudelijk verlegde ‘Leven’ enkele accenten. Het mag voortaan wat diverser in verhalen en informatie. Want kanker heeft minstens een even grote impact op de naasten van de persoon die ziek is. Zij worden daarom meer dan vroeger aan het woord gelaten, zoals bijvoorbeeld in de kersverse rubriek ‘Schouder aan schouder’. Ook de interactie met de ongeveer 40.000 lezers van ‘Leven’ werd aangescherpt, onder meer via opvallende call to actions en kaderstukjes.

Meer interactie

“Ik heb van heel veel collega’s en van onze directie hele goeie reacties gekregen op de restyling van ‘Leven’”, vertelt hoofdredacteur Griet Van de Walle. “En van de lezers krijgen we nu veel meer suggesties voor verhalen en reacties op artikels dan vroeger. En dat is wat we nodig hebben!”
 

Celine De Coster, Editorial Project Manager
Celine De Coster, Editorial Project Manager

Celine De Coster

Editorial Project Manager