Sterk in digitale communicatie

Informazout begreep dat het zijn communicatiestrategie moest aanpassen om tegemoet te komen aan de wensen van de digitale consument.

Informazout: warm voor de digitale toekomst

Als informatiecentrum verspreidt Informazout nuttige informatie over de rationele aanwending en besparing van stookolie. Meer en meer wordt die informatie online gezocht, zowel door particulieren als professionelen. Informazout bekeek dan ook hoe hun online advies geprofessionaliseerd kon worden. Spek naar onze bek. We werkten voor Informazout enkele digitale touchpoints uit.

 

SEO-geoptimaliseerde website

De website van Informazout bestaat uit twee luiken. Het eerste luik is voor de particulier, waarvoor Bold & pepper content herschreef en vervolledigde. Uiteraard volledig SEO-proof. We bekeken alles vanuit het standpunt van de consument, die met heel wat vragen zit: hoeveel kost mazout, hoe kan ik mijn rendement verhogen, hoe kan ik mijn installatie optimaliseren…? Het tweede luik is voor de professionals, om hen te helpen in hun rol van adviseur naar die eindconsument toe.

 

Digitaal materiaal voor event

In september was er een groot event voor de mazoutverdelers. In dat kader stelden we drie e-mags samen, waarvan een de verdelers op de hoogte bracht van het event. Daarnaast staken we een dynamische powerpoint in elkaar voor op het event zelf, met veel beeldmateriaal. Weg met de klassieke uitnodiging en saaie presentatie. De aanwezigen zeiden achteraf dat ze deze keer meer hadden opgestoken en onthouden dan op vorige bijeenkomsten. Missie geslaagd.

 

Infographics maken ingewikkelde materie verstaanbaar

Wist je dat 90% van de informatie die we doorsturen naar ons brein, visueel is? Informazout moet dikwijls complexe materie uitleggen aan professionals en particulieren: cijfermateriaal uit marktstudies, gegevens over het milieugedrag van de Belg, evolutie van het zwavelgehalte van stookolie, de kost per type verwarmingssysteem, enzovoort. Dat gebeurt nu steevast met infographics.

Gevolg? Het geprinte magazine Verwarmingsinfo bijvoorbeeld, dat Bold & pepper viermaal per jaar van a tot z produceert, ziet er niet alleen door zijn nieuwe lay-out veel overzichtelijker uit maar spreekt lezers ook meer aan dankzij die infografieken.

 

Maëlle Salmon, Editorial Project Manager
Maëlle Salmon, Editorial Project Manager

Maëlle Salmon

Editorial Project Manager