Tevredenheidsonderzoek: content meten is weten

Tevredenheidsonderzoek: content meten is weten

Van Happy Life, magazine van automerk Suzuki, waren wij net als onze klant overtuigd dat het concept goed zat. Maar was dat wel zo? Tijd om het tevredenheidsonderzoek Custometer in te schakelen.

In 2015 schreef Suzuki BeLux een pitch uit met als opdracht: van het eerder productmagazine ‘Happy Life’ een dynamische marketingtool maken die de band met de klanten nauwer aanhaalt. Het strategische voorstel van Bold & pepper viel in goede aarde en intussen kregen de klanten al een aantal nieuwe nummers in de brievenbus.

De nieuwe Happy Life moest een positief merkimago creëren en de relatie tussen het merk en de klanten een nieuwe dynamiek inblazen. 

De eerste reacties van klanten en dealers van Suzuki waren zeer positief maar alleen een onafhankelijke studie kon objectief uitmaken of de doelstellingen van de communicatieploeg van Suzuki gehaald werden.

Tevredenheidsonderzoek: Custometer van ACC Belgium

In juli vond het tevredenheidsonderzoek ‘Custometer’ plaats. De Custometer is een initiatief van de leden van Custo (het expert center Custom Content van ACC Belgium, waartoe Bold & pepper behoort) en werd ontwikkeld door een onafhankelijk organisme. De Custometer wordt toegepast op zowel interne als externe bladen, digitaal en offline. Het meet het bereik, de houding en waardering van de lezers en de magazineconsumptie.

Herpositionering geslaagd

92% leest meer dan de helft van de artikels, 83% van de lezers vindt Suzuki een innovatief bedrijf en 74% antwoordt dat Happy Life ertoe bijdraagt dat ze Suzuki aanbevelen aan anderen. Daarnaast heeft bijna de helft van de lezers een positief gesprek over Suzuki met anderen na het lezen van het magazine.

Zowel de juiste content als de vernieuwende vorm zorgen ervoor dat de doelstellingen gehaald werden: Suzuki is een merk dat vertrouwen inboezemt en de klantenrelatie gaat er steeds verder op vooruit.

 

Pascal Mageren, Editorial Project Manager
Pascal Mageren, Editorial Project Manager

Pascal Mageren

Editorial Project Manager