Twee straffe online magazines voor het European Copper Institute

Wat doe je als je een veelheid aan informatie wil structureren? Als je je wil richten tot doelgroepen met weinig tijd, zoals executives en politici, met korte en krachtige boodschappen in een aantrekkelijk formaat? Met die vraag zat het European Copper Institute (ECI).

ECI, de associatie die de toepassingen voor koper promoot, vond al snel de weg naar Bold & pepper. Na onze presentatie over digitale magazines was Hans De Keulenaer van ECI helemaal overtuigd van het concept. Een online magazine zou de info van ECI immers veel toegankelijker maken. Hans is intussen zeer tevreden over de samenwerking met Bold & pepper, omdat we erin geslaagd zijn om complexe, technische materie te vertalen naar een verhaal dat voor iedereen verteerbaar is en ook grafisch aantrekkelijk oogt.

 

1. Het eerste online magazine voor ECI: ‘Our solutions to decarb Europe’

 

Contentcreatie is niet enkel mooie teksten schrijven, vertrekkend van een blanco blad. Voor ECI mag en moet het meer zijn, zeker als er gecommuniceerd moet worden over de oplossingen die ECI voorstelt om de klimaatopwarming tegen te gaan. ‘Our solutions to decarb Europe’ is dan ook de sprekende naam van het eerste digimagazine dat Bold & pepper maakt voor ECI, op basis van aangeleverde tekstfragmenten, powerpoints, studies, dossiers, officiële documenten, enzovoort. Op basis van al die input schrijft Bold & pepper behapbare teksten, op maat van een digimagazine. Er zijn telkens, per ‘solution’, maximaal 5 à 6 schermen. En daarbij kiezen we die templates die de content nóg straffer maken.

Ook onze Art Director kan zich uitleven, want een online magazine dient per definitie gebruiksvriendelijk te zijn en grafisch zodanig sterk dat elk type tekst vlot leest.

→ Ontdek ons digimagazine ‘Our solutions to decarb Europe’.

Hans de Keulenaer

“Bold & pepper vertaalt complexe, technische materie naar een verhaal dat voor iedereen verteerbaar is en giet dat in een grafisch aantrekkelijke vorm. En dat was precies ons uitgangspunt: onze info toegankelijker maken.”

Hans De Keulenaer (ECI)

2. News reporting: ook in de vorm van een digimag

Het European Copper Institute wil ook relevante nieuwsverhalen verspreiden onder zijn doelgroep: een schoolvoorbeeld van hoe je aan community management doet.

Hans De Keulenaer: “Onze leden zijn verspreid over de hele wereld, en we ontmoeten hen vaak maar een keer per jaar. Toch willen we hen betrekken bij wat we doen, door het gericht verspreiden van een beperkt aantal nieuwsverhalen in de vorm van een online magazine. Die verhalen gaan telkens in op een welbepaald onderwerp, dat we graag aan onze leden voorleggen om verder te bespreken.” Een online magazine als ‘internal salesproject’ dus.

→ Ontdek ons digimagazine met de nieuwsverhalen van en over ECI.

Janne Geelen, Art Director
Janne Geelen, Art Director

Janne Geelen

Art Director