Vivaldi, nieuw personeelsmagazine van ALDI België

De eerste editie van het nieuwe personeelsmagazine van ALDI België is een feit. Het driemaandelijkse magazine werd ‘Vivaldi’ gedoopt en wil de medewerkers van ALDI België nog dichter bij elkaar brengen.

Het concept, de redactie en de lay-out van Vivaldi kwamen tot stand dankzij een uitstekende samenwerking tussen de onlangs opgerichte communicatieafdeling van ALDI België en Bold & pepper. Resultaat: een herkenbare vormgeving, energieke foto’s en verrassende redactionele formats, bedoeld om het groepsgevoel en het engagement van de ALDI-medewerkers nog sterker te maken dan het al was.

Iedere editie van Vivaldi heeft drie doelstellingen: informeren, inspireren en verenigen, met de hulp van inspirerende getuigenissen, boeiende reportages en interessante dossiers. Kortom, het magazine toont het leven zoals het is bij ALDI België. De vormgeving, met mooie beelden en ludieke elementen in de hoofdrol, geeft alle artikels een extra dimensie.

Om op de werkvloer verhalen te kunnen spotten voor Vivaldi werkt ALDI met een systeem van ambassadeurs. Isabel Henderick, Business Unit Director MARCOM bij ALDI België: “We willen van Vivaldi een magazine maken voor en door de ALDI-medewerkers. Daarom koos elke regionale hoofdzetel een ambassadeur, een persoon die goed weet wat er reilt en zeilt binnen ALDI en wat er leeft bij onze medewerkers. Die ambassadeurs maken deel uit van onze redactieraad.”

Vivaldi heeft een oplage van 7.000 exemplaren en verschijnt vier keer per jaar, zowel in het Nederlands als in het Frans. Alle medewerkers van ALDI-België ontvangen het magazine.

Maëlle Salmon, Editorial Project Manager
Maëlle Salmon, Editorial Project Manager

Maëlle Salmon

Editorial Project Manager