Wanneer schrapt u papieren communicatiemiddelen beter niét in uw plan?

U kent het gevoel waarschijnlijk wel. U zit rustig in de zetel met uw tablet en plots blijkt die niet zo handig als u zou willen. U zou liever door wat papier bladeren… Zo denken de klanten van All Ways Cruises er ook over.

Bold & pepper geniet al een aantal jaren het vertrouwen van All Ways Cruises. Op een dag kwam Jan Van Durme, Marketing Manager van All Ways Cruises, met de vraag een bepaalde brochure te segmenteren. Ook dát is een kolfje naar onze hand…

We stelden Jan Van Durme een aantal vragen.

Vanwaar de idee de brochures van de groepscruises op te splitsen?

“We kampten met het probleem dat we teveel verschillende doelgroepen moesten bereiken met die ene brochure. Teveel lezers met een verschillend profiel. Want die cruises gaan van familiecruises tijdens de paasvakantie tot luxueuze ontdekkingscruises in Alaska.”

 

Gelukkig zijn problemen er om opgelost te worden. Hoe kon Bold & pepper u daarbij helpen?

“O.b.v. mijn wensen deed Bold and pepper de nodige analyses. Daarna kwamen zij met layoutvoorstellen (voor elke nieuwe brochure een aangepaste stijl) en adviseerden ze ons qua papierkeuze.

De eerste brochure, die van de luxe-cruises, oogt alvast heel mooi: ze combineert zwart met zilver. Het formaat springt wat uit de band omdat het iets kleiner is dan een A4. En het – milieuvriendelijke – papier voelt aangenaam aan in de hand.”

 

En dan de hamvraag: drukwerk is niet altijd de goedkoopste oplossing. Al uw brochures zijn online consulteerbaar. Waarom dan toch nog papieren versies?

“U  denkt misschien dat dit met onze oudste klanten te maken heeft, maar niets is minder waar. Iedereen neemt voor het plannen van een reis graag ruim de tijd en een brochure hou je bij en leest makkelijker. Bovendien is ze handig om prijzen te vergelijken. Het is geen krant, die je na een dag al weggooit...”

 

Gunther De Kegel, Production Manager
Gunther De Kegel, Production Manager

Gunther De Kegel

Production Manager