Wat is goede content?

De 8 ingrediënten van goede content

Wat zijn de ingrediënten van goede content? En hoe maak je goede content? Als contentmarketing bureau krijgen we die vragen regelmatig. Hier zijn de 8 uitdagingen van de contentmarketeer om kwaliteitsvolle content te maken.

Onlangs startte de Belgian Association of Marketing (BAM) met een opleidingsprogramma over content marketing. Hieronder volgt een samenvatting van de inleiding van de lezing die ik in dit verband gaf (tweede sessie van het programma) met de titel ‘Hoe maak ik goede content?’

Goede content in 8 uitdagingen

1. Trek de aandacht

Door de steeds toenemende concurrentie rondom content is de eerste uitdaging natuurlijk om de aandacht van uw lezers te trekken. Vandaar het belang om een context te creëren die er voor zorgt dat uw content zo gunstig mogelijk wordt onthaald door uw doelpubliek.

2. Maak het concreet

Uw content heeft de aandacht van uw doelgroep getrokken? Goed gedaan. Maar uw boodschap moet een blijvende stempel drukken op uw lezers. Gebruik hiervoor sterke beelden en concrete taal.

3. Vertrek vanuit uw doelgroep

Content marketing is een vorm van verleiding. Pas daarom de basismechanismen ervan toe. Vertrek vanuit het standpunt van uw doelgroep (en niet van uw merk) om een sterke emotionele band met uw lezerspubliek te creëren.

4. Wees relevant

Om uw doelgroep te raken, moet de content natuurlijk ook relevant zijn. De emotionele aantrekkingskracht zal vaak in verhouding staan tot de relevantie. Kortom, de ’juiste boodschap‘ op het juiste moment. Dit geldt zowel qua inhoud als qua vorm..

5. Zorg voor toegevoegde waarde

Is uw content gewoon een beetje meer ruis in de rumoer van de massa of biedt het echt toegevoegde waarde voor uw lezers? Zonder toegevoegde waarde heeft uw content weinig kans om een blijvende indruk achter te laten.

6. Hou rekening met het kanaal

Elk kanaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken en codes. Het beheersen van die codes is daarom een basisvereiste om het maximale uit elk kanaal te halen. Houd dus rekening met die specifieke kenmerken bij het maken van content.

7. Stem alles af op uw doelstelling

Goede content moedigt de lezer aan om actie te ondernemen. Dat betekent dat de content een duidelijke strategische doelstelling voor ogen moet hebben en dat alles moet worden afgestemd op de verwezenlijking van deze doelstelling.

8. Versterk uw merk

Tot slot, en dat ontbreekt vaak, ademt goede content het DNA van uw merk uit. Het straalt uw waarden uit en draagt bij aan de versterking van uw merk in de breedste zin van het woord.

 

Heeft u vragen of wil u deelnemen aan een workshop over dit onderwerp? Contacteer mij via pascal@boldandpepper.be

 

Pascal Mageren, Editorial Project Manager
Pascal Mageren, Editorial Project Manager

Pascal Mageren

Editorial Project Manager