EVP wat is dat waarom EVP Employer Branding Employer Value proposition

Jouw EVP
Klopt je verhaal?


‘Waarom werk je hier?’ Wat een eenvoudige vraag lijkt, blijkt vaak moeilijk te beantwoorden. Toch loont het de moeite om dit te achterhalen. Want wie erin slaagt een duidelijke en waarachtige ‘why’ te communiceren, kan een sterke bedrijfscultuur uitbouwen. Eentje waarin toptalent blijft en je extern talent weet te overtuigen. Op zoek naar je Employer Value Proposition (EVP)!

De juiste match

De Employee Value Proposition is de belofte die je als bedrijf doet aan je huidige en toekomstige werknemers. Zodat die weten waarom ze voor jou kozen, bij je blijven of je aanprijzen bij vrienden of familie. En neen, af en toe eens een pizza trakteren - daarmee overtuig je niemand.

Je hebt meer nodig dan een pizzafeestje om mensen te overtuigen dat je tof bent
(Midjourney AI)

(Alleen) geld maakt niet gelukkig

Uit onderzoek blijft dat voor de hand liggende factoren, zoals salaris en extralegale voordelen, belangrijk maar niet doorslaggevend zijn. Ga daarom op zoek naar de unieke aspecten die jouw bedrijf typeren. Leg je oor te luister bij je huidige werknemers en pols naar verwachtingen bij toekomstige. Wat vinden zij fijn aan hun job? Hoe werken ze samen met collega’s? Hoe willen ze doorgroeien? Formuleer het duidelijk. En concreet. Blijf weg van lege woorden zoals ‘dynamische werkomgeving’ of ‘flexibiliteit’. Je leest ze in vacatures en in mission statements, maar zelden kom je te weten wat er echt mee bedoeld wordt. Mag je je dag indelen zoals je zelf wil? Of verwacht je baas dat je op elk moment beschikbaar bent? De 'What’s in it for me?' kan een handige leidraad vormen bij de formulering van je EVP.

Een sterke EVP vertaalt zich in 1,2,3

Je hebt je DNA kunnen vatten in een uniek EVP? Super! Dan heb je alvast een kapstok waaraan je al je communicatie kan vasthangen. Van je nieuwe HR-campagne om afgestudeerden te lokken tot je maandelijkse nieuwsbrief om collega’s te informeren. Toets telkens af of je boodschap strookt met waar je voor staat als werkgever. En hou die boodschap consistent aan. Wie een speelse vacature leest, maar in een sterk afgelijnde job terechtkomt, zal snel afhaken.

Authenticiteit boven alles

Zet in op authenticiteit. Wie beter om te laten vertellen hoe het er bij jou aan toegaat dan je eigen medewerkers. Breng de persoonlijke verhalen naar buiten en communiceer die zowel intern als extern. Integreer ze in je communicatieplan en gebruik ze als handige tool om strategische beslissingen te ondersteunen. Want met authentieke getuigenissen komt je boodschap beter binnen, blijft die sneller hangen en overtuig je écht.

Hulp nodig
met je EVP?

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.