Aldi Contentmarketing Bold and Pepper
App & personeelsblad van ALDI België

Maak helden
van je collega’s! 

Hoe? Door te delegeren

Neem een hoofdkantoor, zeven regionale kantoren, 460 filialen in België en... zeer weinig fysieke interactie tussen de verschillende afdelingen. Maar als je een gloednieuwe communicatieafdeling opricht, wat doe je dan om te weten wat er zich op de werkvloer afspeelt? Wel, je delegeert! Bij de lancering van Vivaldi, het personeelsblad van ALDI Belgium, hebben we 11 ambassadeurs aangesteld, elk verantwoordelijk voor een regio of een afdeling. Voor iedere editie overlopen we samen met hen al het nieuws en alle suggesties die de collega’s op de werkvloer voorstellen. We pakken deze thema’s bij de bron aan, letterlijk. 

Zet je werknemers aan het werk

Als je inhoud wilt die collega’s met elkaar verbindt, moet die door en voor hen worden gemaakt. Maar geen zorgen, de personeelsvertegenwoordigers zullen niet ingrijpen omdat we de medewerkers bombarderen met eindeloze oproepen om content voor te stellen. We moedigen vooral een paar kleine initiatieven aan. Deze kunnen al een groot verschil maken. In elke Vivaldi komen drie ALDI-helden aan bod in een artikel waarin we niet alleen hun expertise, maar ook hun meningen in de kijker zetten. Een geweldige manier voor ALDI om echte en directe feedback te krijgen van de medewerkers zelf.


Ja, maar... zullen ze het echt lezen ?

Wel, ja. De cijfers van ons lezersonderzoek bewijzen het. Ons geheim? Het werk van de medewerkers belichten in een fijn en aantrekkelijke format: foto's van hoge kwaliteit, een dynamische grafische stijl en geen uniformen meer op de cover. Want de identiteit van de leden van de ALDI-familie beperkt zich niet tot hun dagdagelijkse taken. Nee, wij zetten liever hun passies op de cover. Dit levert telkens boeiende verhalen op die iedereen zin geeft om het tijdschrift, zij het tijdens de lunchpauze of thuis in de luie zetel, open te slaan en verder te lezen. 

Aldi sfeerbeeld Bold and Pepper content

Is het nog steeds een papieren magazine ? 

Ja! Ook al gaat de nieuwste generatie magazines vaak digitaal, wij werkten in 2017 het concept van Vivaldi uit met het doel om een communicatiemiddel te creëren dat een breed publiek aanspreekt. Van werknemers in filialen die tijdens de werkuren niet over hun smartphone beschikken, tot leidinggevenden: iedereen kan het lezen. Naast het format hebben we ook een mooie balans gevonden tussen informatieve, inspirerende en boeiende rubrieken en items. Dus ja, we werken 'nog steeds' met papier!


5 x echt
•    Verhalen vanop de werkvloer, dankzij de Vivaldi-ambassadeurs
•    Al 10 verschillende en verrassende passies van medewerkers op de cover
•    Een jonge en dynamische grafische stijl
•    Een goed evenwicht tussen informatieve, inspirerende en boeiende artikelen
•    De helden van het tijdschrift? Dat zijn de werknemers. Letterlijk.
 

 

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.