wim opbrouck kbc bold and pepper

Lifestylemagazine voor vermogende KBC-klanten

De uitdaging
Het nieuw lifestylemagazine voor KBC heeft als doel de band te versterken tussen de bank-verzekeraar en zijn vermogende Premium Banking-klanten in Vlaanderen. Op toegankelijke wijze dient het magazine de exclusieve doelgroep te informeren over relevante financiële onderwerpen. Het kwalitatieve magazineformat heeft als uiteindelijk doel de interactie met de bank of verzekeringsagent te verhogen en zo de vertrouwensrelatie te versterken.  Het magazine dient ook digitaal connecties aan te gaan en te verwijzen naar de KBC-website voor meer informatie over financiële producten. 

Onze oplossing

Bold & pepper bedacht een nieuw inhoudelijk & grafisch concept. Het lifestylemagazine voor KBC kreeg de naam Grappa, een typische Italiaanse drank die spontaan doet denken aan 'levensgenieten'. De baseline van het blad, ‘uw geld en uw leven’, vertelt heel concreet waar Grappa over gaat: lifestyle en geld, en hoe die twee zich tot elkaar verhouden.

We dringen het merk KBC niet op aan de Grappa-lezer, maar maken het tastbaar doorheen het magazine op een indirecte, ongedwongen manier. Het magazine biedt inhoudelijke meerwaarde door geloofwaardige content & getuigenissen te koppelen aan praktisch nut. Lifestyle, interieur & bekende gezichten worden zo naadloos gekoppeld aan financiële informatie en producten op een ongedwongen en vlotte manier.

 

Het visuele Grappaconcept maakt de brug tussen de KBC-huisstijl & een lifestylemagazine. 

kbc mock-up
mock-up grappa
grappa mock-up 3
grappa mock-up 4

De spontane portretfotografie van Marco Mertens past wonderwel in het Grappa-concept.

Thematische fotografie versterkt het lifestyle gevoel: reizen, interieur, good life, food & drinks

italia
whisky
interieur
dark
menapic
family 2

Het resultaat

Het magazine wordt tweejaarlijks onderworpen aan een grondig lezersonderzoek, uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Profacts. Daaruit blijkt telkens opnieuw dat de benadering van Bold & pepper zijn vruchten afwerpt. 

Uit het lezersonderzoek blijkt dat 4 op de 5 Grappa-lezers het apprecieert dat KBC een lifestylemagazine op maat publiceert. Liefst 73% vindt de inhoud goed tot heel goed. De helft van de lezers vraagt bovendien bijkomende info bij KBC naar aanleiding van een welgemikt artikel in Grappa.

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.