geraardsbergen

Concept, redactie & design
Stadsmagazine Geraardsbergen
 

Geen muren
in Geraardsbergen


Stadsliefde in Geraardsbergen

We kunnen alles ter wereld bestellen en laten toekomen, we kunnen elkaar vanuit elke uithoek zien en spreken. Toch wint in deze tijd onze eigen omgeving nog meer dan vroeger aan betekenis. Een stadsmagazine is het uithangbord van die eigen omgeving: tastbaar, herkenbaar en vol stadsliefde. Dat is onze scherpe visie op goeie stadsmarketing. En in het nieuwe magazine voor de stad Geraardsbergen komen al die zaken bij elkaar.

 

“Een totale stijlbreuk met ons vorige magazine”

Zo schreef onze contactpersoon bij de Stad Geraardsbergen het letterlijk in een mail naar zijn schepencollege en collega’s. En hij motiveerde, beter dan wij het zelf kunnen, ook waarom: human interest verhalen worden belangrijker, kwaliteitsvolle fotografie met veel mensen, kleinere artikels wat niet noodzakelijk minder is, een afwisseling aan stijlen voor een fris en genietbaar geheel.” Zijn woorden, onze strategie en aanpak. Ons werk.

Een stadsmagazine, geen infoblad

Een stadsmagazine is zoveel meer dan een infoblad. Het is citymarketing bij de eigen inwoner, een accelerator voor verbondenheid en integratie, een kanaal voor burgerparticipatie en een promotor van stadsontwikkeling. Ons vertrekpunt was het bestuursakkoord van het lokaal bestuur in Geraardsbergen. Met welke accenten willen zij van Geraardsbergen een droomstad maken? Die visie en missie konden we omarmen. Of zeg maar omhelzen. Want het concept voor dit magazine was voor ons duidelijk: in alles moet het stadsliefde uitstralen.

 

Van cupido naar content

Onze aanpak? In een stadsmagazine wonen mensen… Zij zorgen voor stadsliefde, wij spelen voor cupido. Met originele rubrieken op basis van uitgekiende formats schieten we raak. Een spread als ‘Kijk eens hoe…’ toont Geraardsbergen zoals het is: speels, sportief, ondernemend, kleurrijk… Authenticiteit in een beeld. De cover trekt een lezer in het verhaal, de backcover zwaait hem passend uit. Geen affiche hier, wel een passende rubriek. ‘Het muurtje van…’ speelt in op het stadsymbool van Geraardsbergen: De Muur. Afgezaagd? Klopt. Daarom kijken we naar andere schattige, nietige, onterecht onbeminde, verrassende muurtjes in de stad. Bij elke steen hoort een verhaal. Toch? 

 

Fotografie maakt het verschil

Tuurlijk willen mensen in hun stadsmagazine aan het woord en in beeld komen. Maar portreteer ze dan wel op een manier dat ze trots zijn op die publicatie. Dat ze met het resultaat zo snel mogelijk naar hun buurman lopen en dat die zegt: prachtig. Utopisch? Niet als je werkt met een kwaliteitsvolle fotograaf en op basis van fotobriefings die passen bij het concept en de juiste rubriek. Sterke, warme beelden maken het verschil en al zeker wanneer de inwoner centraal staat. 

Geraardsbergen foto 1
Geraardsbergen foto 2
Geraardsbergen foto 3
Geraardsbergen foto 4
Geraardsbergen foto 5
Geraardsbergen foto 6

Scherpe en betekenisvolle content 

Voor het stadsmagazine bouwden we een structuur op basis van een sterke plank en terugkerende rubrieken. Daarmee is ons verhaal voor de stad nog niet verteld. Want als het moet, dan gooien we alles over boord. De coronacrisis trof elke stad. Toen bleek dat een stadsmagazine niet haalbaar was, zochten wij een weg om het virus van antwoord te dienen. Zo maakten we een krant die we eigenlijk liever niet maakten… Al zegt de titel wel waar het om draaide: Bergen van hoop. Een uitzonderlijke publicatie die de warme initiatieven van burgers in de kijker zette en hulpverleners bedankte.

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.