Visual LinkedIn

Liken, reageren of delen op LinkedIn vanuit een bedrijfspagina?Vergroot de visibiliteit van je bedrijf op LinkedIn

Beheer je een LinkedIn-bedrijfspagina? Wil je graag je community engageren, maar slaag je er niet in om namens je bedrijf te liken, commentaar te geven of een post te delen? We herkennen je frustratie. Los het euvel op met dit stappenplan!

Als je als privépersoon op een LinkedIn-bericht wil interageren, is het makkelijk: gewoon liken, commentaar geven of delen meteen onder het bericht. De interacties worden in je naam weergegeven.

De procedure om die acties vanuit je pagina uit te voeren daarentegen… Dat is al een pak complexer. En toch kan het heel wat voordelen opleveren aangezien je je visibiliteit op het kanaal kan verhogen. Door te reageren op discussies uit de sector bijvoorbeeld of door posts van je klanten te waarderen. In zes stappen tonen we je hoe je dit probleem op Linkedin kan counteren.


1. Selecteer de LinkedIn-post

Je hebt een bericht gevonden waarop je als pagina wilt reageren? Klik op de drie puntjes rechtsboven op de post en selecteer de optie 'link naar bijdrage kopiëren'.

content liken op LinkedIn vanuit een bedrijfspagina


2. Open de post in een nieuw venster

Open een nieuw venster in je browser en plak de URL erin. Je bericht verschijnt nu met je (persoonlijke) profielfoto helemaal onderaan.


3. Open je bedrijfsprofiel pagina

Open een nieuw venster in je browser en ga naar de profielpagina van je bedrijf. Deze pagina is toegankelijk via je profielfoto (zie 'Jij') in de navigatiebalk. In dit voorbeeld (zie illustratie) heb ik de bedrijfspagina van Bold & pepper geselecteerd.

Open je bedrijfsprofiel pagina op LinkedIn


4. Kopieer de ID van je LinkedIn-pagina

Wanneer de bedrijfspagina geopend is, kopieer dan de ID van je pagina in de URL (reeks nummers).

Kopieer de ID van je bedrijfspagina op LinkedIn


5. Wijzig de URL van de post

Keer terug naar het venster met de post waarop je als pagina wilt communiceren. Wijzig het einde van de URL door /?actorCompanyId= toe te voegen, gevolgd door de ID van je pagina. Klik op Enter.

Wijzig de url van de post


6. Like, reageer of deel als een pagina

De profielfoto onderaan de post is niet langer die van je privé-account, maar die van je bedrijf. En dus kan je aan de slag. Magisch, he?

like of deel op LinkedIn vanuit een bedrijfspagina

 

Extra tip

Om het je in de toekomst gemakkelijker te maken, kopieer je de code die je aan het einde van de URL (in mijn geval: /?actorCompanyId=10995783) toevoegt in een bestand dat gemakkelijk toegankelijk is op je computer. Op deze manier kan je met copy-paste werken telkens als je op een LinkedIn post als pagina wilt reageren.

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.