IDM afvalophaling

Recycling: belangrijk. Restyling: ook!Uiteindelijk belandt elk magazine bij het oud papier. Wij hebben daar hartzeer van, maar het wordt op die manier wel juist gesorteerd. En zo hebben wij u, beste bloglezer, weer iets wijzer gemaakt. 


Toegegeven, dat is nog een makkelijke. Maar sorteren is niet altijd even evident. Even een quizje doen: mogen bioplastics in een GFT-container? Vraag 2: hoe vervoer je asbestresten? Juist sorteren... Het is een kunst. Over de regels zou je zelfs een spelprogramma kunnen maken en uitzenden om 18u30 op Eén. Alleen zit daar Ben Crabbé natuurlijk. Nog altijd? Ja, nog altijd. Je kan veel composteren, maar onkruid vergaat niet.


Los van dat al te gekke idee: we kunnen de regels ook gewoon zo duidelijk mogelijk duiden. En dat is precies het uitgangspunt van IDM. De Intercommuniale Durme-Moervaart Huisvuilverwerking & Milieuzorg deed voor een keertje niet aan recycling, maar aan restyling. Wij klommen voor hen op de afvalberg en kwamen terug met een magazineconcept dat zowel verduidelijkt als motiveert. 


Karakter en liefde

Klinkt goed, klinkt ‘Glashelder’. Inwoners van Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate kregen het vernieuwde magazine begin dit jaar voor het eerst in de bus. Ze staan ook centraal. Want werken aan een beter leefmilieu vraagt om kennis, karakter en liefde voor alles om ons heen.


In ‘Glashelder’ daarom geen opsomming van feiten en regels. Wel een interview met afvalsteward Lutgard, het favoriete tuintje van Günther én romantiek in het recyclagepark van Lokeren. Dat lees je goed. Er bestaan zelfs prachtige foto’s van.

Rest ons nog het volgende: een glashelder antwoord op de vragen uit onze quiz. Volgende keer koppelen we er mooie prijzen aan. Beloofd! 

1)    Bioplastics horen thuis bij het restafval
2)    Koop speciale zakken voor asbestresten in het recyclagepark
 

We gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hanteren eveneens analytische en advertentiediensten. Om niet te genieten van deze diensten, klik 'meer informatie'.