Toon van de communicatie naar B2B bij Total Gas & Power

Toon van de communicatie naar B2B bij Total Gas & Power

Total Gas & Power
Communiceren over een rebranding of een overname

De uitdaging

De overname van het Belgische bedrijf Lampiris door de TOTAL-groep bracht een reorganisatie van het klantenmanagement van de beide entiteiten met zich mee. Terwijl Lampiris zich bleef toeleggen op de particuliere klanten voor gas en groene elektriciteit, werd de nieuwe entiteit met de naam TOTAL Gas & Power de leverancier voor gas en groene elektriciteit van de professionele klanten van de beide entiteiten. Bold & pepper kreeg de taak om een nieuwe toon te bepalen voor de B2B-communicatie, daarbij rekening houdend met de rebranding, de nieuwe strategie en de gevoeligheden van de beide bedrijfsculturen.

Onze taak omvatte ook het herschrijven van honderden documenten: brieven, contracten, documenten voor het opnemen van meterstanden, adreswijzigingsformulieren enz. Een taak die zorgvuldigheid vereiste en binnen zeer korte termijnen werd gerealiseerd, zowel in het Nederlands als het Frans.

Daarnaast kreeg Bold & pepper de opdracht om de inhoud van de website van TOTAL Gas & Power te herschrijven in overeenstemming met de nieuwe toon van de communicatie van het merk. Ten slotte werkten we ook mee aan de uitwerking van meerdere productbrochures.

“Alles moest erg snel gaan! Maar in geen tijd slaagde Bold & pepper er in om de beide bedrijfsculturen, die toch erg verschillend waren, samen te brengen. Voor ons was het van groot belang om aan de professionele klanten van Lampiris en de bestaande klanten van Total Gas & Power over te brengen dat de fundamentele waarden - waarvoor ze mogelijk hun energieleverancier hadden gekozen - niet zouden veranderen, en dat integendeel, de beide merken elkaar zouden versterken door de krachtige punten van de beide klantervaringen te bundelen. De flexibiliteit en openheid van Bold & pepper waren tijdens deze integratieperiode voor ons primordiaal.”

Carine Van Lier
Head of Marketing & Communication

Op zoek naar een agency voor het bepalen van de toon van de communicatie van uw merk?