Boost uw content distributie

Welk nut heeft het om kwalitatieve content te maken als die niet wordt gedeeld?

Al naargelang de context van uw communicatieprojecten kan content distributie verschillende vormen aannemen, van fysieke verspreiding tot de activatie van uw content, bijvoorbeeld op de sociale netwerken.

Uw verhaal optimaal doen werken?

Of u nu werkt met een papieren of met een digitale drager, voor Bold & pepper is een optimale verspreiding van uw content een volwaardig onderdeel van de content strategie. Verrassend misschien: de vraag of u uw verhaal optimaal doet werken, is sterk gelinkt met de creatie van uw content. 

Denk dus al na over uw doelstellingen op het vlak van content distributie zodra uw communicatieproject vorm krijgt. Hoe dat moet? Stel tijdens redactievergaderingen systematisch de volgende vragen:

  • Hoe verruimen we ons doelpubliek? 
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze content gedeeld wordt? 
  • Hoe maken we ambassadeurs van onze medewerkers/lezers?

Nog een goed idee: analyseer de statistieken van uw nieuwsbrief, of de trafiek op uw website. Op die manier ontdekt u zeker mogelijkheden om uw content ruimer te verspreiden. Zo'n grondige analyse kan u trouwens ook helpen om de relevantie van uw boodschap bij uw doelgroep te versterken. 

Content activatie

Wilt u dat uw investering in communicatie daadwerkelijk iets opbrengt? Dan zou één uur content creatie moeten samengaan met één uur content promotie. Content aanmaken zonder die te promoten betekent immers een verlies van zowel tijd als geld.

Passieve content volstaat niet langer. Het organische bereik van uw boodschap op sociale media wordt immers hoe langer hoe meer bepaald door algoritmes. Een doordachte, deels betalende activatie van uw content is dus een must. Ook hier is een goeie strategie van groot belang als u de impact van uw boodschap wilt verhogen, het engagement van uw doelgroep wilt boosten of als u leads wenst te genereren. Dat vereist natuurlijk inzicht in de werking van sociale netwerken, en een goed begrip van zaken als owned media, paid media en earned media.

Laat uw verhaal werken!

Het verschil tussen communiceren en doeltreffend communiceren zit in een veelheid aan details. Samen halen we het beste uit uw budget, zodat u een versnelling hoger kunt schakelen. Tijd voor een babbel over de manieren om uw verhaal een boost te geven?

Onze service? Alles in één!

Bold & pepper helpt u niet alleen met content distributie, maar ook met content strategie en content creatie.
Content distributie